Fekete öves mesterrel bővültünk

gratulacio

Két sikeres hétvégét tudhat maga mögött a Seishin Karate Klub. Június utolsó hétvégéjén Csehországban jártak Mariánské Lázně-ban. Ahová Csekés Róbert a klub vezetője hívta meg Markovics János 3.danos mestert ( Seishin karate klub vezetője) oktatni. A hétvégéi szemináriumon új edzésmódszereket mutattak be. A szeminárium lebonyolításában még segítségére voltak a válogatott versenyzők is, név szerint: Hupian Kristína, Trenčík Nikolas, és Markovics Ádám. Ha minden igaz ennek lesz még folytatása is mert a szeminárium nagyon tetszett a meghívóknak Robinak, és még szorosabbra fűzték a baráti szálakat.

A második hétvégén  július elején Nemzetközi edzőtáborban jártak Magyarországon, Balatonföldváron. A közel egyhetes táborban napi 3 edzés volt, ami övvizsgával zárult. Az övvizsgát hosszas (1 éves) felkészülés előzte meg ugyanis Hupian Kristína már danra (fekete övre) készült. A danvizsga két részből állt. D.e a technikai tudásukat, és állóképességüket tesztelték közel 2,5 órán keresztül a vizsgázóknak. Majd következett a küzdelmi rész ahol 30 ellenféllel kellett megküzdeni full kontakt szabályrendszerben d.u 15ó-tól a tűző napon (ami már magában is embert próbáló). Az ellenfelek 1,5 percenként váltakoztak kb. 15 másodperces szünettel. Tina jól bírta a kihívást, igaz voltak holtpontok de sikerült túllépni rajtuk. Az utolsó küzdelmét felkészítőjével vívta, majd megérdemelten szerezte meg az első dan mesterfokozatot.

30kuzdelem
Képen: háttal Markovics János 3.dan, Hupian Kristína (mostmár 1.dan), és Stefanovics József 4.dan

Fotó: Nagy Róbert

A tábor egyben kiváló edzői továbbképzés is volt, sokat lehetett tanulni, és fejlődni. Nyáron még sok bemutató, és edzőtábor vár a karatésokra.

Be the first to comment on "Fekete öves mesterrel bővültünk"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*