8 órás küzdelmi edzés

11950462_716455685150117_8485565836638167288_o

“Szilárdan törekedni fogunk önmagunk legyőzésére!”– Sosai Oyama

Idén szeptember 12-én Fekete Iveta polgármesterasszony és Seishin Karate Klub Markovics Dojo (Keszegfalva, Ekecs, Nemesócsa, Dunaszerdahely, Ekel, Nagymegyer, Vásárút, Egyházgelle, Csallóközkürt, Nyékvárkony, Csallóközaranyos, Megyercs) szervezésében az ekeli sportcsarnokba hetedik alkalommal került megrendezésre a 8 órás küzdelmi edzés.

 

A megmérettetésről a rendezvény főszervezőjét a 3 Danos  Sensei Markovics Jánosot a Seishin Karate Klub Markovics Dojo alapítóját,  a Szlovák Shinkyokushin Karate Szervezet elnökét kérdeztük.

A rendezvény célja a barátság elmélyítése a résztvevő klubok között, a nemzetközi kapcsolatok elmélyítése, shinkyokushin karate népszerűsítése, sikerélmény a résztvevőknek, gyakorlás az őszi versenyekre, és az EB-re, versenybíróknak gyakorlási lehetőség.

A versenyen 2 ország 73 karatékája vett részt. 7 kategóriában folytak a küzdelmek és ezenkívül erőpróbán is részt vehettek a versenyzők. A küzdelmek két tatamin a Kyokushin Kumite szabályai alapján folytak.

A megnyitó 9.45-kor volt, ahol Markovics János  köszöntötte a megjelenteket.  Majd egy közös csoportkép következett és pontban 10ó elkezdődtek a küzdelmek. A küzdelmek két tatamin zajlottak. Aki a 8 óra alatt 20 küzdelmet teljesített annak bronz, aki 40-et annak ezüst, illetve 60 küzdelem után aranyérem járt. A versenyküzdelmek kiváló gyakorlási lehetőséget biztosítottak az Őszi versenyszezonra. Ősszel még sok Nemzetközi verseny vár a Seishin Karate Klub harcosaira, többek között szeptemberben Cegléden, októberben Almásfüzitőn és Horvátországban, majd Novemberben Lengyelországban az Európa-bajnokság.

A versenyen külön kupával díjazták a legtöbb küzdelmet teljesítőeket.

Gyerekeknél: Menző Márk (Vásárút) Farkas Ágnes(WTSE Székesfehérvár)

Serdülőtől: Varga László (Vásárút) Kreitl Kitti (WTSE Székesfehérvár)

 

Akik 60 küzdelmet teljesítettek aranyéremben részesültek. Név szerint: Szabó Bálint, Szabó András (Ekel) Menző Márk, Varga László, Miklós Balázs (Vásárút) Kovács Kitti, Farkas Ágnes (WTSE Székesfehérvár) Gányovics Ádám, Mihályi Bálint (Csallóközkürt) Kocsis Gergő (Dunaszerdahely) Domonkos István, Pulay Attila, Csóka László (Csallóközaranyos)

 

Volt még erőpróba is, ami a legtöbb guggolásból felugrást jutalmazta a rendezvény alatt, itt Mayer Krisztián (Ekel) 2203 felugrással volt a legeredményesebb.

 

Ezt megelőző héten összevont övvizsgát tartottak a Seishin Karate Klub karatékái részére szintén a sportcsarnokban. A vizsgát a klub vezetője Sensei Markovics János 3.danos mester vezényelte. A vizsgára 27 fő jelentkezett be.

Először  a vizsgázók elméleti tudását is tesztelték, minek során helyes válaszokkal szintén bizonyították,hogy mennyire komolyan készültek erre a megpróbáltatásra.

Majd a technikai rész zajlott, ahol Sensei utasításait hajtották végre a vizsgázók, kezdve a legegyszerűbb technikáktól, az övfokozatnak megfelelő bonyolultabb technikákig.  A  teremben érezni lehetett a feszültséget, ahogy a vizsgázók koncentráltak és igyekeztek magukból kihozni a legtöbbet.

A vizsga legizgalmasabb része este hat óra után a vizsgaküzdelmekkel folytatódott. Mindenki küzdelemben mutathatta meg a tudását. A jó felkészülésnek köszönhetően a vizsga e része is mindenkinek sikerült.

Este hét óra után már a kiértékelés zajlott. Minden vizsgázónak sikerült egyel magasabb szintre lépni, sokan váltottak övszínt is.

Kék övre: Baráth Ádám (Ekel) Fodor Fanny, Varga Kevin Kék öv (Vásárút)

Sárga övre: Varga Dóra (Dunaszerdahely) Bohos Szilárd (Ekel)

A kiértékelés során mindenki elismerő oklevelet kapott, és a Sensei külön kiemelte a legjobban teljesítőket. Név szerint: Domonkos István (Csallóközaranyos) Cserepes Zoltán(Nemesócsa).

 

Szívből gratulálunk minden vizsgázónak.

Be the first to comment on "8 órás küzdelmi edzés"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*